Se apropie cu pasi repezi cea de-a VI-a editie a Festivalului Culturilor Asiatice - Asia Fest, ce va avea loc in perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3).

Desi festivalul de anul acesta are ca tara invitata Turcia, aducand in prim plan muzica moderna dar si traditionala, alaturi de filmul documentar si delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului, iubitorii culturilor japoneze, coreene, indiene sau chineze vor avea multe de vazut si de gustat la Asia Fest 2018. Programul de vizitare este: vineri, 16 noiembrie, 13:00 – 20:00, sambata, 17 noiembrie si duminica, 18 noiembrie, 10:00 -20:00. Intrarea la festival este 10 lei/zi, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.

Asia Fest revine cu a sasea editie dedicata Turciei. Arte martiale, K-pop, dans Bollywood, Cosplay, cultura si gastronomie asiatica, intre 16 - 18 noiembrie in pavilionul C3 al Romexpo

Atractia principala a Asia Fest este zona de food, cel mai mare spatiu din Romania ce reuneste exponentii gastrononomiei asiatice. Aici, iubitorii de arome exotice se pot delecta cu sushi pregatit pe loc si takoyaki, o adevarata emblema a gastronomiei stradale japoneze, preparate si inghetata thailandeze si libaneze, placinte si dulciuri turcesti si siriene, street food chinezesc si indian si, in premiera, preparate indoneziene. Vizitatorii pot lua acasa sosuri pentru rata Pekin, condimente rare pentru curry si masala, noori si wasabi pentru sushi dar si bauturi asiatice ca sake, lichiorurile Choya si berea Asahi. Si, desigur, ca la orice eveniment unde Turcia este invitata, cafeaua si ceaiul traditional vor fi la discretie.

In zona de expozitii si produse din cadrul Asia Fest, pasionatii pot lua acasa ceaiuri si kimonouri din Japonia, cafea turceasca, manga-uri, carti si decoratiuni coreene, henna dar si cosmetice japoneze, indiene, indoneziene si coreene extrem de rare si pot afla mai multe despre fiecare tara prezenta in cadrul festivalului de la centrele culturale dedicate.

Pe scena pot fi vazute de catre public concertul Aylin and The Lucky Charms, trupa formata din tineri muzicieni de top ai scenei de jazz din Romania, ce au in repertoriu compozitii proprii, dar si reinterpretari originale, aducand note retro sau orientale intr-un mix rafinat de jazz si pop dar si recitalul unuia dintre cei mai apreciati artisti turci, Deniz Cem, ce a compus peste 50 de melodii in limba engleza, turca si in alte limbi de origine latina si s-a facut remarcat si pe piata muzicala din Romania, si al lui Serkan Eruysal, solist roman de origine turca, ce si-a inceput cariera in Turcia in 1997, continuand-o apoi in Romania unde a cucerit publicul cu primul sau single.

Alte momente cheie, fiecare de neratat pentru publicul pasionat, sunt cea de-a treia editie a festivalului K-Lovers, competitie de dans si de recitaluri de muzica coreeana, organizat de Ambasada Republicii Coreea la Bucuresti, finala concursului de kendama ZNDK 2018 unde cei mai buni jucatori din Romania se vor intrece pentru titlu, traditionalul concurs de Cosplay dar si dansurile traditionale indiene si orientale si parada de peste 90 de costume autentice din Japonia, Coreea, China, Turcia, India, Palestina, Afghanistan si Indonezia, acompaniata de muzica live.

De asemenea, curiosii pot experimenta diverse ateliere de inspiratie asiatica, de la henna indiana la mancarea coreeana, de la picture pe apa turceasca la sfaturi pentru calatoriile in Japonia. Pe toata durata festivalului va putea fi vizitata la etajul 1 al pavilionului expozitia de textile indiene Vastram, organizata cu sustinerea Ambasadei Indiei la Bucuresti. Programul complet de pe scena si din zona de ateliere poate fi gasit pe www.asiafest.eu.

Asia Fest este un dialog multicultural care celebreaza cultura Asiei, aducand in Bucuresti, deseori in premiera, atat traditiile cat si contemporanul din locuri pline de mister si inspiratie. Evenimentul isi propune pe durata celor trei zile o calatorie pana in cele mai indepartate colturi ale marelui continent astfel incat iubitorii de cultura, atat traditionala, cat si contemporana, sa poata experimenta indepartata Asie.

Programul in curand pe www.asiafest.eu si pe pagina de Facebook Asia Fest.

Parteneri media: Kanal D, Magic FM, Radio Romania Cultural, Agerpres, Romania Libera, Academia Catavencu, Romania Journal, Kudika, Garbo, acasa.ro, eva.ro, Sapte Seri, Iqads, Smark, Bucataras, Gustos, Culinar, Retete Culinare, Yumstops, PRwave, Iqool, The Trends, Ceasca de Cultura, Romania Pozitiva, Bucharest City App, bookblog.ro, 100 de locuri, inoras.ro, Feeder, Cotofana Urbana, bucuresteni.ro, Kftele, Mujer, Fashion 8.

Deniz Cem Asia Fest

 

Program Asia Fest 2018

 

 

 

 



procosmetic.ro

Recomandari din Ghid de Shopping