Colesterolul este esențial pentru ca organismul să funcționeze, pentru că el contribuie la structura fiecărei celule.

Corpul produce tot colesterolul de care are nevoie, dar absorbe, de asemenea, o cantitate relativ mică de colesterol din anumite alimente, cum ar fi ouăle, carnea și produsele lactate cu un conținut mare de grăsimi. Astfel, cantitatea de colesterol din dietă și cantitatea de colesterol din sânge sunt lucruri diferite.

Corpul reglementează cantitatea de colesterol din sânge, controlând producția acestuia. În mod normal, când aportul de colesterol din alimentație scade, corpul secretă mai mult. Când se consumă cantități mai mari de colesterol, corpul secretă mai puțin și, astfel,  alimentele bogate în colesterol alimentar au un impact foarte mic asupra celui din sânge la persoanele sănătoase. Cu toate acestea, există unele persoane pentru care alimentele bogate în colesterol cauzează o creștere a colesterolului din sânge. Acești oameni reprezintă aproximativ 25% din populație și sunt adesea denumiți  „hiperrespondenți". Această tendință este considerată genetică.

Desigur, există întotdeauna excepții în nutriție și este posibil ca unii indivizi să vadă efecte adverse din consumul mai multor alimente bogate în colesterol. Contrar credinței populare, boala de inimă nu este cauzată doar de colesterol. Mulți factori sunt implicați în boală, incluzând inflamația, stresul oxidativ, hipertensiunea arterială și fumatul. În timp ce bolile de inimă sunt adesea conduse de lipoproteinele care conțin colesterol în jurul lor, colesterolul dietetic nu are niciun efect asupra acestui lucru.

Studii mai recente au arătat că colesterolul din dietă nu este direct asociat cu un risc crescut de boală cardiacă. De exemplu, ouăle sunt o sursă importantă de colesterol alimentar, dar mai multe studii au arătat că mâncarea lor nu este asociată cu un risc crescut de boli cardiace. În plus, ouăle pot contribui chiar și la îmbunătățirea profilului lipoproteinelor, ceea ce ar putea reduce riscul.

Un studiu a comparat efectele ouălor întregi cu cele ale ouălor fără gălbenuș. Persoanele care au consumat trei ouă pe zi au prezentat o creștere mai mare a particulelor HDL și o scădere mai mare a particulelor LDL decât cele care au consumat o cantitate echivalentă de substituent de ou. Cu toate acestea, este important de reținut că consumul de ouă poate reprezenta un risc pentru diabetici.

Deși colesterolul din sânge nu depinde doar de alimentație, este importantă o dietă echilibrată și sănătoasă. Persoanele care au colesteorolul mărit îl pot avea din diferite cauze, ce nu țin numai de alimentație, așa că este necesar să fie ținut sub control și prin alte metode. Ropharma propune Cholest Bio, un supliment alimentar recomandat persoanelor cu un conţinut crescut de grăsimi în sânge, deoarece reduce riscurile pentru accidente coronariene şi cerebro-vasculare. Cholest Bio este un preparat hipolipemiant natural, care scade nivelul colesterolului total, al trigliceridelor şi al lipoproteinelor cu densitate mică (LDH) şi creşte nivelul lipoproteinelor cu densitate mare (HDL).

Despre Ropharma
Cercetarea (R&D), producția, distribuția en gross și retail, serviciile medicale și studiile clinice constituie un model de business integrat după care funcționează Ropharma.

Portofoliul de produse Ropharma cuprinde produse inovatoare care conțin ingrediente bazate pe principii active naturale , molecule obținute în  programe de cercetare laborioase de peste 10 ani, fabricate la standarde de calitate europene GMP pentru medicamente.

Pentru mai multe detalii, accesaţi: www.ropharma-healthcare.ro  sau pagină de Facebook: www.facebook.com/RopharmaHealthcare.ro.



nemira.ro

Recomandari din Ghid de Shopping